Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борусия Дортмунд вгорчи официалния дебют на Гуардиола начело на Байерн

28 юли 2013, 09:06 часа • 5952 прочитания

След като миналата година "Борусия Дортмунд" се оказа отборът, за който останаха калъфките от Шампионската лига и Бундеслигата, сега германските "канарчета" успяха донякъде да си върнат самочувствието и сразиха големия си враг "Байерн Мюнхен" с 4:2, предаде football24.bg. По този начин "Борусия" вгорчи официалния дебют на новия треньор на европейския и германския клубен шампион Пеп Гуардиола.

Още в шестата минута вратарят на баварците в този мач Том Щарке не се намеси убедително и след това извади топката от мрежата си. Стражът не успя да избие с ръка и Марко Ройс отблизо с глава откри резултата - 1:0. Той се запази до края на полувремето, макар че "Байерн" трябваше да изравни, но и "Борусия" изпусна голям шанс чрез Левандовски.

Лудо бе шоуто между 54-ата и 57-ата, когато паднаха три попадения. Първо след пас на Тиаго Филип Лам центрира брилянтно и Ариен Робен стреля необезпокояван с глава на втората греда - 1:1. В 56-ата Даниел ван Буйтен си отбеляза ефектен автогол, след като засече в близкия ъгъл с плонж центриране отдясно на Гюндоган. Минута по-късно Гюндоган напредна, финтира Лам и технично насочи ниско по диагонала, топката се удари в гредата и влезе в мрежата - 3:1. В 64-ата обаче защитата на Борусия сбърка и позволи на Лам да намери Робен на дузпата, който имаше време да се завърти и да отбележи - 3:2.

"Байерн" можеше да изравни десет минути преди края на мач след майсторски пас на Тиаго Алкантара, но ударът на Мюлер от воле, последвал подаването на испанския талант, срещна горната греда.

В 86-ата Гуардиола смени Тони Кроос и пусна Данте, който заигра на непривичен пост в атаката. Секунди по-късно Борусия сложи точка на спора. Тиаго сбърка при изнасянето на топката, Левандовски майсторски запази и изведе Обамеянг отдясно. Той напредна и подаде на Ройс, който вкара на празна врата - 4:2. Останаха обаче сериозни съменения за засада на номер "11" в жълто-черно.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес