Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бончев: В отвличанията са замесени висши полицаи

04 февруари 2012, 12:54 часа • 5240 прочитания

Висши полицаи са замесени в моето и на Камелия отвличания, обяви Ангел Бончев. "В деня, в който пуснаха жена ми, редови полицаи ми споделиха, че е наредено на патрулите от цялата южна дъга на Околовръстното шосе, откъдето тя трябваше да се появи, да се преместят в центъра. Подчертавам обаче, че не трябва да се обвинява цялата полиция", допълни бизнесменът във "Факторът Кошлуков" по ТВ7, предаде АСН.

Семейство Бончеви се бори повече от три години в съда да си върнат парите за откупа на Камелия – 157 000 евро, преведени под нареждането на похитителите на фондация "Утре за всеки". От самата фондация отказват да ги възстановят и твърдят, че парите са преведени доброволно, макар документите и свидетелските показания да сочат точно обратното.

С парите от дарението "Утре за всеки" открива център за рехабилитация на болни от рак на гърдата. В него обаче пациентите заплащат за всяка услуга по ценоразпис – търговска дейност, която фондацията няма право да упражнява.
 
Помещението на центъра е на ИСУЛ и е пренаето от друга организация, която има договор с болницата. И в двете управител е Нина Хаджийска. По думите на Ангел Бончев две от нейните служителки са свързани с Алексей Петров, самият център се казва "Алекса".
 
От Министерството на здравеопазването официално твърдят, че той няма регистрация. Фондацията пък вече няма пари.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес