Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Болнични и отпуски провалиха заседанието на ВСС за Нотариуса

04 юни 2024, 13:00 часа • 3121 прочитания

Поради липса на кворум заседанието на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет се провали, съобщава специализираният портал Лекс.

В залата присъстваха председателят на Върховния касационен съд Галина Захарова, Цветинка Пашкунова, Олга Керелска, Даниела Марчева, Атанаска Дишева и Боян Магдалинчев.

Четирима от членовете на колегията са в отпуск – Боян Новански, Севдалин Мавров, Драгомир Кояджиков и Стефан Гроздев. Вероника Имова е в болнични. Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков отсъства по извънредни лични причини. Още: ВСС се захваща с доклада на специалната комисия за Нотариуса

Така всички точки от дневния ред бяха отложени за следващото заседание във вторник, 11 юни.

А днес кадровиците трябваше да назначат 40 нови съдии, класирани в конкурса за първоначално назначаване в районните съдилища.

Трябваше да разгледат и доклад на Временната комисия за изясняване на всички факти около групата на Мартин Божанов-Нотариуса. Комисията иска удължаване на срока за проверка до края на септември. Още: Според съда главният прокурор не дължи отговори за влиянието на Нотариуса в системата

На 20 февруари Съдийската колегия създаде временната комисия, в която влязоха председателите на ВКС и ВАС Галина Захарова и Георги Чолаков, както и още петима членове на колегията.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес