Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Близо 70 000 коли са излезли от София за празниците, върнали са се около 17 000

20 април 2020, 08:49 часа • 9979 прочитания

Около 16 000 - 17 000 автомобила са опитали да влязат в София от началото на затягане на мерките чрез новата заповед на министъра на здравеопазването. А преди въвеждането на ограниченията - на 17.04.20 г. - от всички КПП на изходите на столицата са излезли около 60 000 - 70 000 коли. Очаква се днес (20.04.20 г.) в следобедните часове да се засили трафикът. В момента, в който пътуващите влизат в София, следва да покажат от кой КПП са излезли и какво са декларирали тогава. В случай, че има разлика в декларирането, случаите ще бъдат докладвани пред прокуратурата и ще бъдат предприети мерки срещу гражданите, които са посочили невени данни, категорични са от МВР.

Припомняме, че сред по-фрапиращите нарушения в декларациите е заявена трудова ангажираност, а се оказва, че хората са регистрирани в бюрата по труда. Или декларират, че пътуват по работа, но всъщност, нямат трудови договори с фирми. Към 08:00 ч. тази сутрин регистрираните нарушения от такъв на територията на столичния град наброяват 90, информира НОВА ТВ. Забранено е влизането и излизането от София, с изключение на товарни автомобили, коли със специален режим на движение и такива, превозващи хора, нуждаещи се от здравна помощ и лечение, както и автомобили, които извършват аварийно-ремонтни дейности. Всички тези причини е необходимо да бъдат удостоверени със съответните легитимни документи. За пътуващите за лечение ще бъде изисквано да посочат към кое здравно заведение са се насочили и ще им бъде записван телефонен номер на клиниката и на лекуващия лекар.

Хората, които полагат труд на територията на столичния град, е разрешено да преминават през КПП от 06:00 ч. до 08:00 ч. и от 18:00 ч. до 20:00 ч. Към настоящия момент промяна в изискваната документация, която трябва да бъде представена на пунктовете, няма.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес