Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без какво не сяда на масата Христо Стоичков?

27 септември 2024, 16:38 часа • 645 прочитания

Христо Стоичков не сяда на масата без месни продукти, а сред най-любимите му са кебапчета и кюфтета на скара. Легендата на родния футбол споделя своите предпочитания за различни храни и рецепти, разкривайки любовта си както към традиционните български ястия, така и испанските деликатеси.

За вечеря футболната звезда обикновено се наслаждава на лека салата с едро нарязани краставицаи, домати и меко сирене фета, последвана от сочен телешки стек. Когато става въпрос за любимо българско ястие, от дете той обича ориз, зеле и боб, подправен с повече зехтин и червен пипер.  

Шеф майсторът вкъщи

Както на терена, така и в приготвянето на пържолите у дома, Камата държи да поеме нещата в свои ръце, затова той е човекът, който приготвя скарата вкъщи. За гарнитура предпочита само домати и краставици, а тайната съставка, която държи да присъства, е олиото пиканте - ароматно и леко пикантно олио, което добавя дълбочина на вкуса към всяко ястие.

Доверието в лидера

Всичките му любими продукти са част и от свежата витрина на Kaufland България, а като човек, който цени висококачествените храни и вкусни ястия, Стоичков се доверява на най-голямата търговска верига заради гаранцията за качество.

Компанията има сертификати за качество за всичките си 66 свежи витрини с обслужване в страната, с което гарантира, че процесите на експлоатацията на съоръженията отговарят на най-високите международни стандарти – безопасност на храните, качество на процесите, контрол на рисковете и гарантира 4-степенен контрол на качеството. Освен това, всяка седмица лидерът в ритейла предлага изключително атрактивни ценови предложения за артикулите от витрината си с обслужване.

Менюто в професионалната кариера

Хранителният режим в кариерата на Стоичков е от изключително значение за неговата форма, а ястието, което присъства задължително тогава, е оризът. След мач или спортно натоварване днес носителят на „Златна топка“ залага на спагети фрути ди маре или талиателе с четири сирена. Тези ястия са не само вкусни, но и засищащи, осигурявайки необходимата енергия за възстановяване на тялото, споделя звездата.

Любимите испански деликатеси

Легендата на Барселона пази спомена и за любимите испански деликатеси. Това са  са хамон иберико, паеля и пиментос де падрон. Те го връщат винаги към най-усшените години в кариерата на звездата, когато печели пет пъти титлата на Испания с екипа на каталунците. Хамонът също е част и от витрините с облужване на Kaufland в четири столични филиала, където целогодишно се предлагат и автентични испански продукти.

Натоварено ежедневие трудно оставя възможност на Ицо да планира покупките вкъщи, като най-успешният български футболист, споделя, че го прави на случаен принцип, ако види и хареса нещо в движение.

Единственото състезание, на което родната легенда остава втори в класирането, е съревнованието в кухната с неговата прекрасна съпруга – Мариана.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес