Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барселона надделя над Севиля с доста мъка

24 февруари 2013, 10:39 часа • 5767 прочитания

Отборът на „Барселона” успя да вземе трудна победа с 2:1 над гостуващия на „Ноу Камп” тим на „Севиля”, като мачът затвърди впечатлението, че каталунците са в труден игрови период и страдат.

Първото полувреме премина при натиск на синьо-червените, но за разлика от друг път, сега чистите положения не бяха толкова много. „Севиля” явно бяха гледали внимателно мача на „Барселона” с „Милан” през седмицата и се бяха затворили с две линии пред наказателното си поле, като гонеха до последно и не позволяваха типичните двойни подавания на каталунците.

Все пак „Барселона” не беше съвсем без положения – Меси имаше две възможности от пряк свободен удар, успя и да стреля опасно от игра, но вратарят на гостите Бето се справи. Давид Вия обаче се губеше и то главно защото халфовата линия на домакините не успяваше да му осигури достатъчно добри топки на удобни позиции.

В 42-рата минута защитата на каталунцитеза пореден път беше разкрита след пробив отдясно на Коке и хубаво центриране, което беше завършено с глава от Ману дел Морал от близко разстояние без шанс за Валдес – 0:1.

Второто полувреме започна отлично за „Барселона”, като на мястото на инертния Алексис Санчес влезе Кристиян Тейо. Този ход раздвижи фланговете и още в 52-рата минута Давид Вия показа защо „Барселона” се нуждае от голям голаджия като него. Вия повтори упражнението на „Севиля” от края на първото полувреме и също с глава от близо разстояние изравни – 1:1.

Само осем минути по-късно Лео Меси и Тейо размениха добри подавания, последният излезе на хубава позиция отляво и с пас по земя назад изненада скупчилата се в малкото наказателно поле защита на „Севиля”, докато Меси от точката на дузпата спокойно засече топката в мрежата за 2:1.

Противно на очакванията до края на мача повече голове не паднаха, но определено положения не липсваха. „Севиля” можеха съвсем спокойно да изравнят, като най-чистото положение беше пропиляно от Алваро Негредо десет минути преди края на мача. Тогава Негредо излезе сам срещу Виктор Валдес, но стреля над гредата. Барса също можеше да вкара трети гол, но Меси пропусна от близка дистанция с глава, а Тейо стреля високо от удобна позиция.

Победата на каталунците означава, че те възстановяват преднината си на върха в Примера – 15 точки пред „Атлетико Мадрид”, но дюшекчиите са с мач по-малко и 16 точки пред „Реал Мадрид”. Сега за „Барселона” предстоят две дербита с „Реал” – във вторник от 22:00 часа българско време се играе реваншът за Купата на Краля след 1:1 в Мадрид, а в събота от 17:00 часа предстои нов сблъсък между двата испански гранд - този път за първенство в Мадрид.

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Гол за гол".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес