Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Аудиторията вече е сварена жаба": Анна Цолова за стратегията на "кресливостта" и медийните бухалки

26 октомври 2024, 17:38 часа • 1391 прочитания

"Няма вече разследвания в българския национален ефир - те са скъпо нещо, а и времето е скъпо и не е икономически изгодно. Липсата на разследвания в момента е полезно, защото едно от първите неща беше да започнат да натискат да няма разследвания в национален ефир. Аудиторията вече е сварена жаба".

Това заяви бившата ТВ водеща Анна Цолова по повод последните медийни скандали с колежката й в bTV Мария Цънцърова и политически интервюта с кандидати за народни представители от две от парламентарно представените партии.

Още: "Екстремистки партии се радват на медиен комфорт": АЕЖ остро след скандалите с Мария Цънцарова

Казусът отпреди дни повдигна редица въпроси относно свободата на словото и натиска върху медиите у нас.

"Когато един политик е представител на парламентарна партия и участва във вземането на решения, разбира се, че трябва да се задават въпроси. Те обаче възприемат стратегията на "кресливостта" и то във живия ефир, който не подлежи на контрол. Те знаят с колко време разполагат и захлупват времето с крясъци и викове. Журналистът има два варианта в този случай - или започва и той да крещи и вика, или спира да кани този политик в студиата. Второто обаче е неизпълнимо, тъй като едната телевизия няма да кани тези хора, но другата телевизия ще реагира и ще го покани сигурно", обясни Цолова пред "Дарик радио".

По думите й трябва да бъдат разбивани лъжите на политиците в хода на разговора. "Много е трудно, когато срещу теб има невъзпитан човек, има моменти, в които е невъзможно. Била съм в ситуация да повишавам тон и да слизам на това ниво - за публиката не е гледаемо. Това е целта им всъщност - да не се чуе нищо по същество", каза още Ани Цолова.

Още: Амнести Интернешънъл: Медиите се сблъскват със заплахи, тормоз и кампании за очерняне

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес