Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асланов: ГЕРБ и БСП ще си разменят местата

22 февруари 2013, 11:28 часа • 9135 прочитания

"Първите социологически проучвания за обществените нагласи след оставката на Бойко Борисов ще има към края на следващата седмица", каза пред Канал 3 социологът Юрий Асланов. Но първите впечатления са за обърканост на обществото, уточнява той.

Според него на предстоящите избори няма да има нов обществен спасител, по-скоро ще има малки изненади. “Вероятно двете основни политически сили – ГЕРБ и БСП, ще си разменят местата. Но нито една партия към момента няма потенциал да получи такова представителство в парламента, за да състави самостоятелно правителство”, каза още Асланов.

Социологът смята, че динамиката на процесите е изключително силна , може да има и скрити настроения, които ще се регистрират само след навлизане на изборната битка в заключителна фаза. Асланов не изключва възможността да се появи и партия на протестиращите, за която вече се спомена като партия “Васил Левски”, информира още БЛИЦ.

“Опасността тук е улицата да бъде подведена, ако някой стои зад кулисите. Кризата ще продължи дотогава, докато не се приеме убеждението, че е необходим обществен консенсус за промените в обществено-политическата система”, уточни социологът.

"Не очаквам някой от политическите субекти, които са се позиционирали от години, да се откаже да се бори, ако не за властта, то поне за своето оцеляване", анализира Юрий Асланов.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес