Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Армстронг: Eдна голяма лъжа, която повторих много пъти

18 януари 2013, 11:45 часа • 13366 прочитания

Скандалното интервю и разкрития за годините измама българските зрители ще могат да гледат по TLC днес и утре, съответно от 21.00 ч. и 18.45 ч.

"Направих решенията си. Те бяха грешни", заяви в шоуто на Опра Уинфри колоездачът, признавайки използването на забранени вещества, съобщи БГНЕС. Той вече загуби трофеите си от състезанието и е наказан доживот от този спорт.

"Стоя тук, за да осъзная какво съм направил и да кажа, че съжалявам. Виждам тази ситуация като една голяма лъжа, която повторих много пъти", заяви Армстронг, разказвайки за годините на измами и лъжи. Уинфри започна с бързи въпроси, на които Армстронг трябваше да отговаря с да и не. Той разкри за ползването на кръвния стимулант ЕПО, преливания на кръв, взимане на тестостерон и хормон на растежа. Опозореният спортист призна, че са се давали забранени стимуланти и на други американски колоездачи, но това далеч не е най-голямата измама с допинг в историята, както твърдяха от Американската антидопингова агенция.

Той отрече Международният колоездачен съюз да е покрил положителен негов допинг тест от „Тур дьо Франс 2001” и заяви, че не е карал на състезанието през 2009 и 2010 година под влиянието на допинг. Армрстронг призна, че в миналото не се е смятал за измамник, не е чувствал, че прави нещо лошо. "Страшничко е. Дефиницията на това, което правех, е да изпреваря приятел или враг. Аз не го виждах така", продължи американецът. Той добави, че е оказвал натиск върху хора, за да крият тайната му.

Редактор: Пламен Георгиев

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес