Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Абас оглави палестинско правителство на прехода

06 февруари 2012, 10:18 часа •
Реклама

Палестинският президент Махмуд Абас оглави временно правителство на прехода, съобщи високопоставен палестински източник, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Абас ще ръководи правителството до изборите за парламент и президент по силата на споразумение между неговото движение "Фатах" и ислямистите от ХАМАС. Очаква се това споразумение да позволи организирането на парламентарни и президентски избори в близките месеци, уточни източникът, който участва в сегашните срещи в Доха, Катар между Махмуд Абас и лидера на ХАМАС Халед Мешаал, целящи да се постигнат помирение между двете съперничещи си палестински движения.

Разговорите в Доха се водят под егидата на катарски ръководители, които активно участват в помиряването на палестинските движения.

За тази сутрин е предвидена нова среща между двамата палестински лидери и престолонаследника на Катар шейх Тамим ибн Хамад ал Тани, след която споразумението ще бъде официално оповестено, посочи отговорен палестински източник, пожелал анонимност. Вчера Абас и Мешаал се договориха за необходимостта от бързо свикване на президентски и парламентарни избори.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес