Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 жени, държани 10 години в плен, бяха намерени живи и здрави

07 май 2013, 11:15 часа • 17954 прочитания

Три жени, изчезнали преди около 10 години в Кливланд, САЩ, са били открити живи в къща на няколко километра от мястото, където били отвлечени. Една от тях е прекарала там повече от 12 години, пишат американските медии.

Аманда Бери е видяна последно, след като приключва смяната си в „Бъргър кинг” в Кливланд през 2003 година, в навечерието на 17-ия й рожден ден. Джорджина ДеХесус изчезва почти година по-късно – през април 2004-а. Тогава тя била на 14. Мишел Найт е отвлечена през 2002-а на 21-годишна възраст.

И трите са намерени живи в къща в Кливланд в понеделник вечерта.

Съсед чул викове и крясъци и след като се приближил до къщата, дал на една от заложничките мобилния си телефон. Аманда Бери веднага позвънила на 911 с думите: „Отвлечена съм. Изчезнах съм преди 10 години. Тук съм, сега съм свободна". Тя идентифицирала похитителя си като Ариел Кастро, собственикът на къщата. Той е на 52 години и е бивш шофьор на училищен автобус.

Съседът, който помогнал на Бери да напусне къщата, разказа, че тя е държала малко дете в ръцете си. И трите жени са били прегледани и състоянието им е определено като стабилно.

(Аманда и Джорджина)

Семействата на отвлечените жени все още не могат да повярват на развръзката на случая, макар че са се надявали близките им да са живи. Майката на Бери е починала през 2006 година, като прекарала последните 3 години от живота си в търсене на дъщеря си.

Задържаният бивш шофьор пък бил не бил познат с нищо особено в квартала „до понеделник”. „Виждахме го всеки ден. правихме си барбекю в двора, но никога не видяхме нищо подозрително в къщата му. Не сме виждали момичетата”, разказва съседът, освободил Аманда.

Кметът на Кливланд Франк Джексън коментира, че все още има много въпросителни по случая и разследването продължава.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес