Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

11-годишно дете падна от 6-метрова стена за катерене, не било обезопасено

31 октомври 2022, 07:31 часа • 7812 прочитания

11-годишно дете падна от 6-метрова стена за катерене в развлекателен център в София. Оказало се е, че момиченцето се е покатерило до края на най-високата стена за катерене и никой от персонала не е проверил дали предпазната кука е закопчана правилно. Детето през цялото време си е мислило, че е обезопасено, но не било така.

Пострадалото дете е със счупена ръка на две места - лакът и над китката. Направена й е операция.

„Минали са инструктаж. Детето разказва, че на първата стена е имало човек, но на другите никои не е контролирал дали са обезопасени и дали са закачени добре въжетата и децата сами са ги закачали“, разказа майката в ефира на Нова телевизия.

По думите й детето е било местено на пейка, което е голяма грешка. От развлекателния клуб не са разрешили и да бъде викната линейка, а поискали то да бъде закарано от родителите в „Пирогов“. В крайна сметка идва Бърза помощ. Според майката не е искано да се вика линейка, за да не се разбере за случилото се и да избягат от отговорност.

От центъра са заявили, че е започнала вътрешна проверка.

Семейството е подало жалба в 4-то районно управление. „Очаквам какво ще покаже тя. Ще преценим какво да правим с адвоката ни“, заяви жената.

Майката е категорична, че трябва да има такива центрове, но контролът трябва да е много силен, а не децата да бъдат оставени сами да се оправят.

ОЩЕ: Дете падна от третия етаж във Варна

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес