Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

100%-ов граничен контрол на българо-турската граница

21 ноември 2015, 14:01 часа • 4753 прочитания

Преминаването през българо-турската граница от миналата седмица вече се следи доста по-сериозно от преди. След атентатите в Париж на пункта „Капитан Андреево” беше въведен 100-процентов граничен контрол. 

Това означава, че всички преминаващи, включително и гражданите на Европейския съюз, се въвеждат в компютърните системи. Това е и едно от решенията на вчерашната среща в Брюксел. Така че на този етап не се предвиждат нови мерки на границата ни, съобщиха от МВР.

Ще се обмисля дали нещо в проверките ще се промени. Ако те бъдат затегнати, още е възможно да се създаде напрежение по границата. Забавянето при проверките вече доведе до сериозни колони от товарни автомобили, информира "Нова телевизия".

Целта на допълните проверки е преди съответният човек да бъде допуснат в страната да се види цялата налична информация за него. Така през последните месеци бяха заловени няколко младежи, издирвани от Западна Европа за тероризъм. Част от тях бяха тръгнали към Сирия, за да участват в бойни действия. Първият беше издирваният за атентата в „Шарли Ебдо” - Фриц Жоли Жоашен.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес