Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Забраниха брането на липа и в Сливен

03 юни 2014, 14:32 часа
Реклама

Брането на липов цвят на територията на община Сливен вече е забранено. Това ще важи до края на вегетационния сезон на липата, уточняват от общината.

Забранява се брането на липов цвят от общинските озеленени площи, както и от дърветата по улиците, алеите, площадите и други пешеходни пространства на територията на община Сливен. Целта е да се предотврати увреждането на дървесната растителност при безконтролното й бране. Това съобщи ландшафтен архитект Емилия Кючукова, главен експерт в Община Сливен.

При неизпълнение на настоящата заповед, по силата на чл. 34 от Наредба № 1 за опазване на озеленените площи и декоративната растителност и чл. 35в от Наредба за обществения ред в Община Сливен, нарушителите заплащат съответната глоба.

Със заповедта са запознати всички кметове на населени места, кметски наместници и експерти в Центровете по административно обслужване, длъжностните лица от отдел „Екология” и Дейност „Управление, контрол регулиране на дейностите по опазване на околната среда”, управителя на “Общинска охрана и СОТ - Сливен” ЕООД, както и органите на Областна Дирекция “Полиция” – Сливен, за сведение, изпълнение и контрол.



Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес