Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съветът на децата към ДАЗД излезе с обръщение по повод трагичния инцидент в двора на училище в Сливен

09 ноември 2015, 14:36 часа • 3883 прочитания

Съветът на децата към Държавна агенция за закрила на детето изпрати обръщение по повод трагичния инцидент в двора на училище в Сливен, съобщиха от съвета.

Ние, членовете на Съвета на децата към Държавна агенция за закрила на детето, сме изключително притеснени от посегателството към наша съученичка в двора на Професионалната гимназия по икономика в град Сливен. Ние искаме да живеем и растем в защитена, сигурна и спокойна среда. Затова не можем да приемем факта, че външни лица имат свободен достъп до нашите учебни заведения, а понякога и пряк контакт с нас. Това застрашава сигурността ни и нарушава правата ни. Насилието е един от основните проблеми, с който се сблъскват децата в България, то се случва всеки ден – в семейството, в училището, на улицата. В някои случаи, когато се притесняваме да разкажем на някого за тормоз, на който сме подложени, то остава скрито, но винаги води до неблагоприятни последици. Насилието е предотвратимо и преодолимо, ако потърсим и получим навременна подкрепа. Ние, членовете на Съвета на децата, призоваваме вас, нашите връстници, винаги да споделяте проблемите си - с родители си, с учителите, с училищния психолог, или на безплатната Национална телефонна линия за деца 116 111, където денонощно и анонимно може да потърсите помощ.

Обръщаме се към възрастните, от които зависи ние децата да живеем и растем в сигурна и безопасна среда – родители, общественост, институции. Чуйте нашия глас! Направете така, че България да не губи повече нито едно свое дете. Защото ние сме гаранцията за утрешния ден на България.Нека растем щастливи в сигурна и безопасна среда! Нека заедно запазим бъдещето на страната”, се посочва в обръщението.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес