Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Сливен обяви процедура за саниране на детска ясла

11 януари 2019, 16:31 часа
Реклама

Обществената поръчка за изготвяне на инвестиционен проект, авторски надзор и извършване на строителни и монтажни работи за саниране и вътрешен ремонт на детската ясла № 3 в квартал „Комлука” бе обявена на 3 януари.

Основните дейности, предвидени от инвеститора – Община Сливен, са: ремонт на покрива, частичен ремонт на отоплителната, ВиК и електрическата инсталации и сервизните помещения, поставяне на външна изолация, частично изграждане на вентилационна система, леки конструктивни укрепвания на сградата, както и други козметични подобрения. Според приложената документация, всички прозорци в сградата вече са сменени с PVC дограма.

документация

Прогнозната стойност на реконструкцията е 720 000 лева с ДДС.

За сравнение строителството на новия Общностен център в кв. „Ново село” по проект на Световната банка бе на стойност 1 338 606 лв., а на новото Обединено детско заведение в квартал „Надежда” по проект на Българо-Швейцарската програма за сътрудничество – на стойност 1 249 564,08 лв.

Справка в Агенцията по обществени поръчки показва, че процедурата за ремонт и саниране на Детска ясла № 3 се обявява за втори път, присъщите параметри.

Първото обявление е с дата 9.10.2018 година.

Мариана Иванова
Мариана Иванова Отговорен редактор
Новините днес