Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стана ясно каква е причината за смъртта на Шинейд О'Конър (ВИДЕО)

10 януари 2024, 09:23 часа

Ирландската певица Шинейд О'Конър, която почина през юли на 56-годишна възраст, е починала от "естествена смърт". Това се твърди в заключенията на съдебното разследване, оповестени на 9 януари. Певицата, която се превърна в световна звезда с хита си "Nothing Compares 2 U" през 1990 г., беше намерена от полицията в безсъзнание на 26 юли в дома си в югоизточната част на Лондон.

В изявление на съда Southwark Crown Court в Южен Лондон, който разследва смъртта ѝ, "се потвърждава, че О'Конър е починала от естествена смърт". След кончинта на певицата полицията заяви, че смъртта ѝ "не се счита за подозрителна".

Новината, че Шинейд О'Конър си е отишла предизвика лавина от почит в Ирландия и по света. Тя беше погребана южно от Дъблин след погребална процесия по крайбрежната улица в Брей - малко градче южно от Дъблин, където тя живееше в продължение на 15 години.

Още: Откровеното писмо, което Шинейд О'Конър написа на принц Хари

Битките на Шинейд О'Конър

Освен с музиката си, певицата беше известна и с борбата си срещу сексуалните посегателства в Католическата църква, която обвиняваше, че не защитава достатъчно децата. През 1992 г. тя разкъса образа на папа Йоан Павел II по телевизията в Съединените щати - сцена, чиито кадри обиколиха света.

През последните години Шинейд О'Конър изля душата си в социалните мрежи, заплашвайки бившите си сътрудници със съдебни действия, описвайки проблемите си с физическото и психическото си здраве, споделяйки мислите си за самоубийство и сложните си отношения със семейството.

Според нейните агенти преди смъртта си тя е завършвала нов албум, подготвяла е турне и е планирала през 2021 г. да пусне на екран автобиографията си "Спомени", пише БГНЕС.

Още: "Открихме я изцяло неконтактна": Първи думи на полицията след смъртта на Шиниъд О'Конър

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес