Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спират разследването за смъртта на Матю Пери: Ето какви са финалните заключения на лекарите

11 януари 2024, 12:50 часа

Смъртта на Матю Пери на 28 октомври се превърна в една от най-трагичните истории за изминалата година. Чак сега обаче медицинските специалисти окончателно разкриха причината за неочакваната кончина на актьора, което води до официално приключване на случая.

Пери, получил световна слава с ролята си на странния Чандлър Бинг в сериала "Приятели", бе открит мъртъв в джакузито в дома му в Лос Анджелис. Инцидентът бе обвит в мистерия още от самото начало, не само защото Матю Пери беше много известен, а и защото си отиде млад - едва на 54 години.

Още: Световните звезди от шоубизнеса и културата, които си отидоха през 2023 г.

Финални заключения за смъртта на Матю Пери

Снимка: Getty Images

През месец декември аутопсията показа, че смъртта на актьора е причинена от "острия ефект на кетамина" - веществото, което патоанатомите откриха в организма на актьора. Смята се, че Пери е приемал кетамин, за да се бори с депресията. След медицинските заключения смъртта на актьора бе обявена за трагичен инцидент.

Сега полицията обяви, че случаят вече е приключен, а официалната причина за смъртта на Матю Пери е: "кардиоваскуларна свръхстимулация и респираторна депресия". Смята се, че за смъртта на Пери е "допринесла" и още една субстанция - бупренофрин. В допълнение идва удавянето и заболяването, което е открито в коронарните артерии на актьора, пише Marca.

Още: Джордж Клуни: Успехът на Матю Пери в "Приятели" не му донесе никакво щастие

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес