Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Речта на Брендън Фрейзър, която разтърси цял Холивуд (ВИДЕО)

26 януари 2023, 16:57 часа

Актьорът Брендън Фрейзър, който получи първата си номинация за "Оскар" само преди дни, не успява да скрие вълнението си от интереса към него и оценяването на актьорската му работа. Неслучайно в интернет се разпространява видео с неговото кратко, но изключително емоционално слово, което изнесе при получаването на наградата за най-добър актьор от Американската гилдия на кинокритиците преди дни.

Години наред Фрейзър беше забравен за голямото кино и се включваше чат-пат в малки роли в сериали. Той имаше сериозни проблеми със здравето си, преживя финансови катаклизми и общо взето никой не очакваше от него да има каквото и да било запомнящо се кино завръщане.

Режисьорът Дарън Аронофски обаче го взима за главната роля на филма "Китът" и така категорично възражда кариерата на Брендън Фрейзър. В "Китът" актьорът влиза в ролята на Чарли - учител с опасно за здравето му наднормено тегло, който се опитва да се сближи с дъщеря си.

ОЩЕ: От 90 до 0: тазгодишните награди "Оскар" в цифри и любопитни факти

Ето какво казва почти през сълзи в емоционалната си реч Фрейзър при получаването на наградата от Гилдията на кинокритиците:

"Намирах се в нищото и може би трябваше да пускам трохички след себе си, но ти ме откри и, както правят най-добрите режисьори, само ми показа накъде да вървя, за да стигна там, където трябва да бъда.

Ако вие сте като Чарли, когото изиграх в този филм, и по някакъв начин страдате от наднормено тегло или чувствате, че сте потънали в мрачното море, искам да знаете, че ако и вие имате силата да се изправите и да тръгнете към светлината, ще ви се случат хубави неща."

"Китът" е номиниран за три награди "Оскар" - за най-добър актьор в главна роля (Брендън Фрейзър), за най-добра поддържаща актриса (Хонг Чау) и за най-добър грим.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес