Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Примката се затяга: Пъф Деди се сдоби с нови обвинения за сексуални престъпления

15 октомври 2024, 09:57 часа

На 14 октомври във федералния съд на Ню Йорк бяха подадени най-малко 6 иска от 2 жени и четирима мъже. Те включват обвинения, които обхващат периода от 1995 г. до 2021 г.Рапърът Шон "Диди" Комбс, известен през годините още като Пъф Деди и Пи Диди, е изправен пред нови обвинения в изнасилване, сексуално малтретиране и сексуално посегателство, съобщи BBC.

Неназованите обвинители твърдят, че някои от нападенията са станали на партита на Комбс, на които са присъствали големи знаменитости и музикални изпълнители. Адвокатите на звездата отхвърлиха обвиненията, като в изявление за BBC заявиха, че той "никога не е насилвал сексуално никого - възрастен или непълнолетен, мъж или жена".

Още: Журналист: Бионсе има повече кръв по ръцете си от Пъф Деди

Обвиненията

Снимка: Getty Images

Един от обвинителите заяви, че е бил на 16 години, когато е присъствал на едно от партитата в Хемптън през 1998 г. В съдебния иск той описва, че е бил развълнуван да получи покана за партито на Комбс, което се превърнало в основно ежегодно събитие за знаменитости от А-листата. Ищецът твърди, че е видял безброй знаменитости и музикални изпълнители, докато се е разхождал, и се е сблъскал с рапъра, докато е отивал до тоалетната. Той каза, че е започнал да говори с Комбс за пробив в музикалната индустрия, когато са отишли на по-уединено място. Обвинителят твърди, че по време на разговора им Комбс внезапно му наредил да се съблече.

Искът включва снимка на двойката заедно на партито, на която лицето на тийнейджъра е замъглено. Според съдебния иск Комбс е казал, че това е "ритуал за преминаване" и "пътят към превръщането му в звезда". Рапърът казал на тийнейджъра, че може да превърне всеки в звезда и че тийнейджърът имал правилния "външен вид", се казва още в иска.

Още: Пъф Деди едва издържа: Храната зад решетките е най-тежката част от престоя му

Друг иск, подаден на 14 октомври, включва твърденията на жена, която казва, че Комбс я е изнасилил в хотелска стая през 2004 г., когато тя е била 19-годишна студентка. Според иска тя се е запознала с музикалния магнат по време на фотосесия, след което той поканил нея и неин приятел да присъстват на частно парти в хотела му. След като пристигнали, рапърът я "опипвал и накрая изнасилил", въпреки че тя многократно го молела да спре.

Защитата на жертвите

Снимка: Getty Images

Базираният в Тексас адвокат Тони Бъзби, който представлява обвинителите, заяви, че представлява повече от 100 души, които планират да съдят рапъра по обвинения в сексуално посегателство, изнасилване и сексуална експлоатация. Бъзби заяви, че сред предполагаемите жертви има и деца. Той заяви, че исковете се завеждат съгласно Закона за защита на жертвите на насилие, който позволява на жертвите да подават по-стари искове.

"Ще оставим твърденията в подадените жалби да говорят сами за себе си и ще работим, за да видим, че справедливостта е възтържествувала", заяви адвокатът и добави: "Очакваме през следващите няколко седмици да заведем още много дела, в които г-н Комбс и други лица ще бъдат посочени като ответници, тъй като продължаваме да събираме доказателства и да подготвяме жалбите", добави той.

Още: Заради страх от секс делото на Пъф Деди: Звезди сключват извънсъдебни споразумения с потенциални жертви

Исковете са последните от повече от дузина, които бяха подадени срещу Комбс напоследък. Срещу музиканта са повдигнати федерални наказателни обвинения в рекет и трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Миналата седмица съдия предварително насрочи съдебния процес срещу него да започне на 5 май 2025 г., припомня БГНЕС.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес