Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отнеха му най-милото: Филип Киркоров със забрана да купува от любим луксозен бранд заради Путин

21 декември 2023, 09:50 часа
Реклама

Руският артист Филип Киркоров е попаднал в черния списък на световната луксозна марка Balenciaga заради подкрепата му към издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин. Информацията е на сайта "Наблюдател".

Коментарът на Киркоров

"Всички знаят, че съм любител на модата. "Долче и Габана", "Луи Вюитон", "Балмейн" - всички винаги ме чакат с отворени обятия. Аз съм от типа клиенти, които наистина се интересуват от това, което носят и как излизат на сцената. Тази сутрин вече се преоблякох три пъти. Стилистът ми получи обаждане от бутика на Balenciaga в Монако: "Не можем повече да продаваме неща на Филип Киркоров, защото той подкрепя режима на президента Путин", разказва певецът, пише сайтът RussianEmirates, цитиран от bTV.

Още: Канада санкционира Филип Киркоров заради войната в Украйна

Снимка: Филипп Киркоров/Instagram

Киркоров, който през лятото бе забъркан в секс скандал, разказва още, че все пак се опитал да си купи чанта от въпросната марка от магазин в Дубай, но не му се е получило. Той се обадил на приятел в САЩ и го помолил да пазарува дрехи на негово име, но и там му отказали. След това певецът получил и официално писмо, в което се посочвала причината - подкрепата му за Путин.

Адвокатите на Киркоров най-вероятно ще заведат дело срещу Balenciaga.

Още: Разследват Филип Киркоров за ЛГБТ пропаганда

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес