Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крал Чарлз III приема обратно в семейството низвергнатия принц

30 август 2023, 11:10 часа

Световните медии съобщават, че Крал Чарлз III ще приеме обратно по-малкия си брат - принц Андрю.

Реклама

Според доклад, изнесен за американското издание "Page Six", принцът е добре дошъл отново в кралското семейство въпреки скандала с Джефри Епщайн, в който бе замесен. Информацията, с която разполага изданието, сочи, че Чарлз е поканил брат си да се присъедини към високопоставени членове на семейството в Шотландия на църковна служба.

Подробности за голямото завръщане

Още: Великобритания намали парите за кралската издръжка

Анонимен източник, представящ се за "приятел на Краля", казва: "Андрю никога няма да има същата церемониална роля там, освен това той вече не е и няма да бъде отразен като работещ кралски служител. Това е ясно. Въпреки това той е част от семейството. Не е признат за виновен за каквото и да е престъпление и мисля, че Чарлз дава ясно да се разбере, че няма да обърне гръб на брат си".

Снимка: Getty Images

Ако тази информация се окаже вярна, то съдбата на принц Андрю ще претърпи сериозен обрат. Припомняме, че той дълго време бе свързван с Епщайн, който се самоуби през 2019 г. Особено сензационно обаче бе катастрофалното интервю на принца пред ВВС през същата година. Тогава той отрече да се е срещал с Вирджиния Джуфър - жертва на трафик на хора, която го обвини в изнасилване - и намекна, че снимката, на която е с ръка около нея, е фалшива.

Още: Английски град иска принц Андрю да бъде лишен от титлата херцог

Кой всъщност е изиграл важна роля за завръщането на принц Андрю

Сега за Чарлз се говори, че е променил решението си относно брат си. Кралският историк Андрю Лоуни отбелязва, че принц Уилям, който никога не е бил в добри отношения с чичо си, всъщност е изиграл роля за завръщането му. "Напоследък семейството често използва принца и принцесата на Уелс, за да измъкнат фамилията от неприятности. Тук отново те са свършили тежката работа и оправят проблеми, които не са техни", казва Лоуни пред "Daily Beast". "Досега семейството се опитваше да се дистанцира от Андрю, но съдейки по неделната служба, изглежда че е настъпила промяна в стратегията.", пише Dir.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес