Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Елтън Джон защити Кевин Спейси за сексуалните посегателства

17 юли 2023, 17:07 часа
Реклама

Британският певец Елтън Джон се яви като свидетел на защитата по делото за сексуално посегателство срещу американския актьор и носител на "Оскар" Кевин Спейси, което се води в Лондон.

Певецът свидетелства чрез видеовръзка от Монако, за да даде показания, след като съпругът му Дейвид Фърниш каза, че Спейси само веднъж е присъствал на годишната гала, която певецът организира в дома си в Уиндзор. Една от предполагаемите жертви обвинява Спейси, че го е хванал агресивно за чатала, докато е пътувал с него за бала през 2004 или 2005 г.

Според показанията, дадени от Кевин Спейси, той е присъствал на събитието само през 2001 г. Фърниш свидетелства по-рано, че е проверил снимките и това е била единствената година, в която актьорът е присъствал. Елтън Джон каза още, че Спейси останал да пренощува в дома му след бала, но не си спомня да е идвал след това.

Снимка: Getty Images

63-годишният Кевин Спейси не се признава за виновен по обвиненията в сексуални престъпления, за които се твърди, че е извършил срещу четирима мъже във Великобритания в периода 2001-2013 г. По това време той живее и работи предимно в страната, в това число и като артистичен директор на лондонския театър "Олд Вик". ОЩЕ: Кевин Спейси за обвиненията в сексуално насилие: Съкрушен съм

Прокурор Кристин Агню също така е попитал Елтън Джон за снимка на ищеца, който държи чадър пред лондонски театър, докато певецът напуска залата по друг повод. Джон отговаря, че не е разпознал мъжа и не би го забелязал по това време, тъй като винаги "бърза лудешки", за да стигне до колата си, когато напуска място с фотографи отвън. "Отвън може да е била самата кралица и аз да не забележа", казва певецът, цитиран от БТА.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес