Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джейми Лий Къртис и Майли Сайръс са сред отличените като "Легенди на Дисни"

13 август 2024, 11:29 часа

65-годишната актриса Джейми Лий Къртис беше една от многото имена, удостоени с титлата "Легенда на Дисни" на изложението D23 на 11 август. Тя даде реч, която от части отразяваше спомените ѝ от израстването с музиката на House of Mouse, като цитира любимата си песен. Къртис заяви през "Entertainment Tonight": "Въртележката на прогреса" ме изуми, когато бях малко дете.

"Днес поглеждаме към анимационните неща и е малко трудно, но песента ти се забива в главата".

Звездата, носителка на Оскар, изгражда името си в жанра на ужасите преди да участва в драми като "Моето момиче" през 90-те години на миналия век. След това играе заедно с Линдзи Лоън в римейка на „Шантав петък" на Дисни от 2003 г. и ще участва в продължението му следващата година.

Актрисата от "Кралици на ужаса"беше приета в залата на славата на Дисни от нейната дъщеря от екрана Линдзи Лоън, 38, и друга носителка на Наградата на академията Джоди Фостър, която участва заедно с Барбара Харис във версията на комедията за размяна на телата от 1987 г.

"Магията на Джейми Лий Къртис е вечна. Благословена съм да я имам за приятел в живота си и съм късметлийка да работя с жена, която обичам толкова много", каза Лоън.

Още: Слушаме вълшебната музика от филмите на Disney през октомври в НДК

Още за Легендите на Дисни

Сред другите 13 приети в залата на славата на Дисни беше звездата от "Марвел" Анджела Басет, Харисън Форд и създателят на „Семейство Симпсън“ Джеймс Л. Брукс, пише БГНЕС.

Майли Сайръс се превърна в най-младата носителка на наградата на възраст от 31 години. Тя се разплака при мисълта за годините, в които се е снимала в ситкома на Дисни "Хана Монтана", и сподели, че се гордее с ролята си. Певицата посвети наградата на героинята Хана и "на всички нейни невероятни, верни фенове". "Ще разкрия на всички една малка тайна на легендата на Дисни. Аз съм тази, която ви казва това, което не трябва да знаете. И това, което искам да кажа, е, че легендите също се страхуват. Аз се страхувам точно сега, но разликата е, че ние го правим така или иначе и всички вие можете да го правите всеки ден. Легендарно е да се страхуваш и да го правиш въпреки това. Няма такова нещо като провал, когато опиташ" - каза Майли.

Още: Тейлър Суифт, Майли Сайръс и Били Айлиш триумфираха на наградите "Грами" (СНИМКИ)

Михаела Каръмова
Михаела Каръмова Отговорен редактор
Новините днес