Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деми Мур: Стереотипите за красота ни превръщат в мазохисти

18 септември 2024, 09:14 часа

В интервю за "The Guardian" холивудската звезда Деми Мур сподели, че желанието за идеален външен вид и съответствието със стереотипите е довело до злоупотреба с телата ни.

61-годишната актриса разказа за работата по нов филм - боди хорърът "Субстанция". В него тя играе звезда, която е била изгонена от собствения си проект с аргумента, че "една жена има стойност, докато не премине фертилната възраст". След това героинята изпробва върху себе си серум, който трябва да ѝ върне младостта.

"Взех присърце тази ситуация на жена от развлекателната индустрия, която е изправена пред отхвърляне и е дълбоко отчаяна. Изчезва всичко в живота ѝ, което изглежда значимо за нея. Това, което наистина ме порази, беше бруталното насилие срещу самата себе си. Важното е не какво правят другите с теб, а какво правим със самите себе си", гневи се Деми Мур.

Според нея сега всички хора, които са в полезрението на обществото, се сблъскват с неговото осъждане. "Живеем във време на Големия съд. Хората могат анонимно да се съдят един друг и го правят жестоко. Мисля, че желанието да съдиш другите е отражение на собствените проблеми и начин за повдигане на самочувствието. Научих се просто да не обръщам внимание, когато се случват такива неща".

Още: Деми Мур показа как изглежда Брус Уилис в момента (СНИМКА)

Деми Мур и операциите

Снимка: Getty Images

Деми Мур е известна със старателното си отношение към външния си вид. Актрисата многократно беше подозирана, че се е подлагала на пластични операции, някои от които, както предполагат феновете на актрисата, са били неуспешни. Самата тя предпочита да не коментира този въпрос.

За сметка на това актрисата открито говори за спортуването като важна част от поддържането на външния вид. Наскоро личният ѝ треньор дори разкри какви упражнения прави Мур, за да изглежда добре.

Напоследък в информационното пространство активно се обсъжда въпроси като поддържането на младостта и стройната фигура. Знаменитостите са критикувани за рискованите манипулации, които правят с телата си. Твърди се, че те жертват здравето си, за да отговорят на стандартите за красота, пише БГНЕС.

Още: Съвети за добро здраве и сияйна кожа през есента - ето препоръките на експерт (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес