Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пропуск с надпис "Гост-посетител" получи Камен Донев, за да влезе в Народния театър (СНИМКИ)

28 юни 2023, 14:38 часа
Реклама

За да влезе в Народния театър и да изиграе главна роля в постановката "Животът е прекрасен", Камен Донев е получил пропуск, на който пише "Гост-изпълнител". Това стана ясно от публикация в социалните мрежи на Албена Колева, която качи снимка на Донев със следния коментар: "ДО КЪДЕ ГО ДОКАРАХМЕ!".

Оказва се, че, тъй като Камен Донев не е на щат в театъра, той не може да влезе в сградата, в която се играят постоянно негови постановки, а самият той e и актьор в други представления. За да има достъп до театъра, Донев трябва да получи бадж, който му е даден при влизане.

ДО КЪДЕ ГО ДОКАРАХМЕ!

Posted by Albena Koleva on Tuesday, June 27, 2023

Освен Камен Донев, актьорът Теодор Елмазов също е получил такъв пропуск. Ето какво пише самият той в своя Facebook профил: "Днес съм гост посетител на народния театър!Гостувам за участие в представлението " Животът е прекрасен" с реж.Ал.Морфов!Ще бъда гост посетител и през втората седмица на юли за две представления на " Животът.." и три на " Хъшове"!Надявам се да не преча , ще бъда тих в коридора, няма да ползвам асансьора, само гримьорната, обличам костюма , и играя, а след представлението бързо ще напусна сградата в която имах 30 сезона!"

Днес съм гост посетител на народния театър!Гостувам за участие в представлението " Животът е прекрасен" с...

Posted by Teodor Elmazov on Tuesday, June 27, 2023

Колеги от театралните среди и редови зрители коментират въпросните пропуски с възмущение, макар че вероятно така е регламентирано в правилника на Народен театър "Иван Вазов". Най-вероятно и други нещатни актьори влизат в театъра със същите баджове като на Камен Донев и Теодор Елмазов.

По-късно днес от театъра изпратиха официално писмо до медиите, в което се уточнява ситуацията с въпросните пропуски. Ето какво гласи текстът:

"Във връзка с разпространяваната в някои медии и в социалните мрежи информация, че на актьори, участващи в спектакли – част от репертоара на Народния театър „Иван Вазов“, се предоставят пропуски с надпис „гост посетител“ и свързаните с това преднамерени внушения за особено отношение към дадени артисти, информираме:

Пропускателният режим в Народния театър, със служебни карти, през турникет, е въведен със заповед от 22 май т.г., като заповедта е достъпна за всички заинтересовани на Информационното табло на Народния театър.

Преди това, в продължение на години, пропускателният режим в Народния театър се е осъществявал с чипове, също през турникет. Пропуски/чипове са използвали и в момента използват всички щатни служители на Народния театър, в т.ч. и актьорите от трупата. На актьорите, които не са част от трупата, но участват в спектакли от репертоара на театъра, са предоставяни/се предоставят чипове/карти за временно ползване.

С въвеждането на пропускателния режим се цели освен гарантирането на сигурност и безопасност, така и недопускане на свободен достъп до сградата – паметник на културата, до техническите съоръжения, гардероб, реквизит, гримьорни, архив, както и до произведенията на изкуството (на автори, сред които Дечко Узунов, Светлин Русев, Златю Бояджиев, Иван Табаков, Олга Шаханова, Цено Тодоров и т.н.), разположени в коридорите на Народния театър.

Такава е практиката и в редица други европейски театри."

ОЩЕ: Актьорът Теодор Елмазов: Липсва ми детството с игрите и веселието, телевизията - не

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес