Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Огънят на Анадола" и обединяващата сила на танца

03 юни 2024, 13:38 часа
Реклама

Легендарната танцова трупа "Огънят на Анадола" идва отново в България с пищно лятно турне. Спектакълът, който ще ни представи, носи послание за единство, хармония и любов, предадени чрез силата на танца.

Културните и исторически пластове в Анадола се преплитат пред очите на публиката в неразделимо цяло. Талантливите танцьори представят по атрактивен начин множество характерни танци от този регион.

Сред най-завладяващите е танцът на дервишите. Танцьорите, облечени в традиционни бели роби, се въртят около оста си с впечатляваща скорост. Въртенето им ни връща през вековете и ни запознава с духовния свят на суфиите и техния стремеж към божественото и любовта. Спектакълът продължава магията с танца с тъпани, в който публиката усеща с всички сетива мощта на единството. Десетките танцьори се движат в безупречен синхрон с тъпан в ръце, а неговата мелодия действа хипнотизиращо.

От грабващия ритъм и енергия на танца халай, през отчетливите и героични движения на танца зейбек до красивия, но опасен танц със саби – всеки миг от танцовата приказка на "Огънят на Анадола" е изпълнена с висок професионализъм.

Огънят, който присъства не само в името на трупата и на най-известния им спектакъл, въздейства по магичен начин и на самата сцена. Той е символ и ярко послание за хармония и разбирателство между народите.

Къде можем да гледаме шоуто

Не пропускайте спектакълът на "Огънят на Анадола":

В летните театри на Шумен (2 август), Велико Търново (3 август), Варна (4 август) и Бургас (5 август), както и в Античния театър в Пловдив (6 август) и "Арена Спартак" в Кърджали (8 и 9 август).

Билети за предстоящите дати и повече информация ще откриете в сайта на организатора: www.vienna-trend-events.com.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес