Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

9 постановки за 10 дни: Наказан ли е Валери Йорданов от Народен театър "Иван Вазов"?

27 юни 2023, 17:09 часа
Реклама

От 27 юни до 6 юли включително (това са 10 календарни дни) Валери Йорданов ще изиграе моноспектакъла си "Караконджул" на сцена "Апостол Карамитев" в Народния театър осем пъти. На 1 юли, когато няма да има постановка на "Караконджул", Йорданов ще играе в постановката "Големанов".

Подобна крайно наситена програма е изключително физическо и психическо предизвикателство за всеки актьор, а в случая е видно, че решението не е случайно. Според вътрешна информация на Actualno.com става въпрос за "наказване" на актьорите, които защитиха Александър Морфов в "битката" му с директора на театъра Васил Василев. Техните постановки са програмирани целенасочено по-често. Освен наситеността на програмата на постановки с Йорданов, Албена Колева и Камен Донев, впечатление прави и липсата на намалени билети конкретно за "Караконджул" и наличието на пропуски само по 40 лв.

На хората, които редовно ходят на театър в София, няма как да не им направи впечатление също и че постановката "Хъшове" на Александър Морфов само през юли може да се гледа цели три пъти и отново в поредни дни - 14, 15 и 16 юли. В активния театрален сезон обикновено "Хъшове" може да се види веднъж месечно (а понякога и по-рядко), така че подобно "насищане" е крайно необичайно.

ОЩЕ: Валери Йорданов за скандала в Народния театър: "Ще си водя битката докрай"! (ВИДЕО)

Потърсихме Валери Йорданов, за да обясни и той ситуацията, но единственият коментар от него бе: "Просто погледнете програмата и всичко ще ви стане ясно.".

Изпратихме въпроси и към Народен театър "Иван Вазов", за да можем да разберем доводите при подобно скандално програмиране в летния сезон. Още на следващия ден получихме отговори, които можете да прочетете ТУК.

Неда Ковачева
Неда Ковачева Отговорен редактор
Новините днес