Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Родители от Русе призовават: „Дари усмивка на дете, покажи добро!“

03 септември 2019, 12:20 часа • 2635 прочитания

Майки на деца със специални потребности от Русе организират кампания под надслов „Дари усмивка на дете, покажи добро!“, в подкрепа на фондация “Александър Русев“. Кампанията е с подкрепата на дирекция „Култура и образование” към Община Русе.

На 16 септември в училищата ще бъдат поставени дарителски кутии, в които всеки желаещ може да остави пари, отделени за цветя за учител. Дарените средства ще се използват от фондация „Александър Русев“, чиято цел и мисия е изграждане на модерен рехабилитационен център с басейн за деца с увреждания. Фондацията работи напълно безвъзмездно с деца със специални потребности, като им осигурява безплатни водни занимания.

„Нека заедно бъдем съпричастни към децата със специални потребности“, призовават родителите. Посланието на кампанията е децата още от ученическа възраст да се научат на съпричастност и благотворителност към хората в нужда. Родители на деца, използващи безвъзмездно услугите на фондацията са решили да популяризират дейността на организацията и сами да станат част от благородната идея. Тази година Теодор Цветков, рекордьор на Гинес ще е лице на кампанията.

През 2018 г. бяха събрани близо 13 000 лв. за Фондация „Александър Русев“. Събраните средства ще бъдат преброени от комисия на родители и учители и оповестени в социалните мрежи.

Юрий Илиев
Юрий Илиев Отговорен редактор
Новините днес