Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази мързелива царска туршия ще ви спести страшно много време

02 октомври 2024, 14:56 часа

Приготвянето на туршия често изисква време, усилия и грижи, които не всеки може да отдели. Но какво ще кажете за рецепта, която ви осигурява същите вкусни резултати, но с минимални усилия? Представяме ви тази „мързелива“ царска туршия, която е толкова лесна за приготвяне, че ще ви изненада колко малко време и усилия изисква. Освен това, няма нужда от стерилизация, което я прави идеалният избор за заетите хора.

Царска туршия от тефтера на баба

Необходими продукти

За тази туршия ще ви трябват следните зеленчуци и основни подправки:

  • 1 килограм червени чушки
  • 2 килограма зеле
  • 700 грама моркови
  • 5 стръка целина
  • 1-2 глави карфиол
  • Захар
  • Сол
  • Винен оцет
  • Аспирин

туршия

Как да приготвите мързеливата царска туршия?

  1. Започнете с почистване на всички зеленчуци. Нарежете зелето на големи парчета, карфиола – на розички, морковите – на кръгчета, а чушките – на парчета. Тази стъпка е бърза и лесна, което я прави идеална за забързаното ежедневие.
  2. Вземете трилитров буркан и започнете със слагане на подправките – 1 супена лъжица захар, 1 супена лъжица сол, 4 супени лъжици винен оцет и 2 аспирина на дъното на буркана. След това подредете пластове от различните зеленчуци – всеки пласт може да включва чушки, зеле, моркови, целина и карфиол.
  3. В отделен съд загрейте вода, докато заври. Веднага след това залейте зеленчуците в бурканите с горещата вода, така че да покрие всички продукти. Затворете бурканите плътно с винтова капачка.
  4. Обръщайте бурканите по няколко пъти на ден в продължение на три дни. Това ще гарантира равномерното разпределение на подправките и равномерен вкус. И най-хубавото? Не е необходимо да стерилизирате бурканите – процесът е завършен с минимум усилия.

Туршия от кисело зеле и лимони – няма да повярвате за каква вкусотия става въпрос

Мързеливата царска туршия е перфектна за всички, които искат да се насладят на домашно приготвена туршия, без да прекарват часове в кухнята. С минимална подготовка, без стерилизация и с изключително вкусни резултати, тази рецепта ще се превърне в любима на всеки, който иска да спести време, но не и на вкус. Не се колебайте да опитате този лесен метод – ще се изненадате колко вкусна може да бъде една „мързелива“ туршия!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес