Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Старци миротворци: СРЕЩА ЗА МИР 70+ (минус едно ухо)

18 юли 2024, 13:52 часа • 1640 прочитания

Малко преди да умре, 100-годишният Хенри Кисинджър организирал мисията на живота си - "Среща за мир 70+", разказа наш източник, санкциониран по “Магнитски”. Идеята е мъдри държавници на почтена възраст да бистрят геополитиката и да оставят на поколенията траен световен мир.

Тази среща се осъществила доста след смъртта на Кисинджър и по-точно - оня ден, разказа нашият солиден източник.

Срещата преминала в условия на свръхсекретност и безпрецедентни медицински мерки, свързани със състоянието на бай Дончо Безухов - домакин на срещата и бъдещ президент на САЩ (ако не му пробият главата): Опит за атентат: Стрелба срещу Доналд Тръмп (ВИДЕО)

Модератор на "Срещата за мир 70+" бил Дедо Симо Мадридски, бивш цар и бивш премиер, наследник на династия, която и днес царува в Обединеното кралство, учил в британски колеж в Египет и във военна академия в САЩ, близък приятел на испанското кралско семейство, бивш агент на съветските тайни служби и настоящ на руските, с една дума човек, който може да намери общ език с всеки.

На срещата били поканени бай Байдън, настоящ президент в Последната възраст, президентът Си Джин Пил, премиерът Нетаняхуй, товарищ Путин и Дон Прасчо. Ще попитате чий го дири там невръстният Прасчо, той едва навърши 40?

Имайте търпение и съвест!

В уречения час в конферентната зала се оказали само Дедо Симо и Си Джин Пил. След минути се появил и потният бай Дончо само по бермуди, бейзболна шапка, медицински екип от академици и голяма превръзка на липсващото ухо.

"Къде са останалите?", попитал Дедо Симо, чоплейки царствения си нос.

"Ама вие не знаете ли? В следствения арест в Палм Биийч са всички. Няма само мен да ме влачат невинен по съдилищата, я…" - наместил стика в гащите Доньо.

"Защо?", стреснал се Си Джин Пил и едва не се задавил с първия за деня джин.

"Нетаняхуй и Путин ги закопчаха по заповед на Международния наказателен съд, а дебелото момче заради "Магнитски", съобщил новините бай Дончо, но и тия новини остарели, защото в тоя миг вратата се отворила с трясък и на срещата нахлули Путин, Нетаняхуй и Прасчо.

"Как се измъкнахте от ареста?", ококорил се бай Дончо.

"Свързах се с посолството, мобилизирах всички тайни служби и агентите ми в САЩ, нищо не помогна", пръцнал в куфара си Путин.

"Вдигнах Мосад на крак, алармирах еврейско лоби във Вашингтон и нищо", допълнил Нетаняхуй.

"Прасчо?", погледнал го въпросително Дедо Симо.

"Ами аз се обадих на моите хора в прокуратурата и ме оправиха", отвърнало скромно дебелото момче.

"Тогава да пристъпим към изработката на мирния план - прокашлял се Дедо Симо. - Готов съм да предложа схема от военни мерки и политическо партньорство, посредством които не по-късно от 800 дни прочутите старческа мъдрост и опит ще доведат до всеобщ мир в света. Само требва да смениме чипа на всички воюващи. Вервайте ми!"

"Абе, старче, кой ше те чака 800 дни?", прекъснал го бай Дончо Безухов. "Аз още преди да встъпя в длъжност ше прекратя войната за 24 часа. Ше кажа на Зеленски "или се съгласяваш на мир с Русия, или ти спирам помощта и оръжието", а пък на моя приятел Путин ше кажа "взимаш, каквото вече си налапал и дотам, иначе ше въоръжа украинците до зъби…"

"Ами, ако направя howk tuah на Аляска (бел. ред. - ако си я заплюе), за мен ли остава?", погледнал го лукаво Путин.

"На дедовия ми ше направиш howk tuah и ще се задавиш!", скочил като младо яре старият Дончо, но лекарите го укротили.

"Аз съм съгласен с краля на Белгия, че трябва да търсим партньорство - намесил се дипломатично бай Байдън. - Готов съм да разговарям за мир с президента Елцин, с Дън Сяопин, с Ицхак Рабин и с Ясер Арафат, а защо не и с папа Йоан Павел Втори… Ъ-ъъ, аз… такова…къде се намирам?…"

"Вижте какво - включил се Си услужливо, за да го спаси от конфуза. - Мир по целия свят може да има единствено, ако Китай се обедини и възсъедини с Тайван…"

"А, сетих се! - прекъснал го бай Байдън. - В Тайланд правят много хубави масажи…"

"Ако питате мене, мир в Близкия изток ще има, само когато израелските сили за отбрана унищожат напълно "Хамас", "Хизбула", аятоласите в Иран, хутите в Йемен и всички останали антисемити!", изказал си мнението и антисемитът Нетаняхуй.

"Уважаеми дъртофелници, вашата песен вече е изпята - намесил се Прасчо авторитетно. - Питате се каква е моята мисия тук? Моята мисия е да ви пенсионирам и да ви превърна в почетни президенти и премиери, както сега пенсионирам Почетния председател на ДПС в България. Бъдещето е на младите обединители, а не на дъртите разединители. Аз обединих ДПС и България, ще обединя и света!"

"А мен почетен цар ли ще ме направиш? Аз, дето те отгледах от малко прасенце и те поканих на тази среща?",- разплакал се Дедо Симо.

"Трай, старче, да не те изгоня от "Врана" и да те хвърля на лешоядите".

"Храни прасе да те грухти", заключил мъдро Дедо Симо и поклатил тъжно изящния си сакскобургготски нос.

Автор: Чавдар Михов, Прас Прес

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес