Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За Делян Пеевски отвътре: Николай Бареков започна да говори

15 октомври 2024, 12:55 часа • 3753 прочитания

След като години наред бившия тв водещ, бивш депутат и бивш евродепутат Николай Бареков не говореше особено много за Делян Пеевски - особено в периода 2013-2014 година, когато протестите срещу Пеевски бяха водеща новина всекидневно, сега той проговори - в интервю за Мартин Карбовски в канала му в платформата YouTube.

Коренът на разрива в ДПС

Според Бареков, амбициите на Делян Пеевски да овладее ДПС са започнали още през 2013 г., когато Пеевски е избран за шеф на ДАНС. Припомняме, че на 14 юни 2013 г. тогавашният премиер Пламен Орешарски предложи депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС, впоследствие той бе избран и още същата вечер над 10 000 души се събраха пред сградата на Министерския съвет с искане Пеевски незабавно да бъде махнат от ДАНС - по инициатива на "Протестна мрежа", чието най-разпознаваемо лице беше Асен Генов. Пет дни по-късно под натиска на улицата беше взето друго решение – Пеевски си тръгна от ДАНС, но протестите не стихнаха през цялото управление на Орешарски, който подаде оставка около година по-късно. ОЩЕ: България през 2013 година: ДАНСwithme - танцът с "демона" Пеевски

"2013 г. Делян Пеевски изнуди Ахмед Доган да го издигне за шеф на ДАНС. Изнуди го буквално. Тогава той пред мен в хотел "Берлин" заяви, че ДПС вече е негова партия, че я отмъкнал от Ахмед Доган и че ще стане шеф на ДАНС и че тази идея той ще я представи като идея на Ахмед Доган. Така и стана. Първата му идея беше да бъде икономически министър. Аз му казах, че е откачена, че ще хвърли в големи проблеми Цветан Василев, който по това време беше най-богатият българин. Уведомих Цецо Василев за този разговор. Цецо Василев спря идеята, след което Пеевски реализира идеята да стане шеф на ДАНС. Като стана шеф на ДАНС, навън излезнаха десетки хиляди хора, счупиха техниката на ТВ7 и двамата с Цветан Василев през нощта убедихме Делян Пеевски да напусне ДАНС и да подаде оставка", разказа Бареков. 

Той допълни, че тогава Пеевски му се обадил през нощта, докато още бил в ДАНС да прегледа документ, а тогава Бареков му отвърнал: "Каква документация преглеждаш ти бе, ти не си никакъв шеф на ДАНС. Хората не те искат, заради теб запалиха телевизията. Моето мнение е да се махаш от там веднага".

Последвали разговори с Цветан Василев, който се обадил на Бареков 8-9 часа по-късно и казал, че е имал 4-5-часов разговор с Пеевски, в който получил уверение, че депутатът от ДПС ще подаде оставка. ОЩЕ: Цветан Василев: През 2014 г. предупредих Доган, че Пеевски ще посегне и на ДПС

От разказа на Бареков излиза, че тримата се събрали същия следобед в мазето на Цветан Василев. "Там Пеевски беше крайно дестабилизиран. Никога не съм го виждал в такова състояние и каза буквално, че се е жертвал и че трябва да го спасяваме. Ние го спасихме", коментира Бареков. 

Защо е с Доган?

Николай Бареков сега е водач на листа на АПС (ДПС - Доган) в 6-ти МИР Враца на предстоящите парламентарни избори. Той обаче не вярва да стане депутат, защото по думите му "всички гласове във Враца ще бъдат купени от Пеевски": Бареков при Карбовски за аферата "Костинброд": Тя е дело на Делян Пеевски

Бареков обясни и защо е с Ахмед Доган на тези избори, като уточни, че е гражданска квота и все още е в своята партия ББЦ, която той твърди, че е разрушена от Пеевски и Петьо Еврото.

Бившият тв водещ отрече да е получавал пари от Ахмед Доган и разказа, че в листата го поканил Джейхан Ибрямов, който според него "е сготвен от Пеевски по една схема". ОЩЕ: Официално: Николай Бареков поведе листата на ДПС-Доган във Враца

"Ахмед Доган пари няма. Парите са при Пеевски. Пеевски в момента раздава парите с кашони и с чували. Купи си агенция "ПИК" на Недялко Недялков. Недялко продаде агенцията на Пеевски. Аз имах също възможност да си продам сайта на Пеевски - не го направих", заяви Бареков. 

Той добави, че е подкрепил Ахмед Доган, защото още от зимата е знаел какво се случва и че Пеевски се опитва да го ограби Доган и да вземе ДПС. Бареков смята, че единственият, който може да спре Пеевски, е именно Ахмед Доган.

Припомняме какво говореше бившият телевизионен водещ, бивш депутат, бивш евродепутат за Доган преди 10 години, когато беше начело на "България без цензура":

1. Бареков пак се пъне, праща се в ада, ако се продаде на Доган

2. Бареков: Най-големите ми врагове са Доган и Борисов

Бареков очерта и сценарий, в който Пеевски може да стане министър-председател, като го нарече абсурден.  "Ако не го спрем, ако не го спрат ДПС и Доган, той се е разбрал с Борисов, БСП е изкупена от него, държи ИТН буквално за топките", заяви още Бареков.

Бареков разказа, че познава Делян Пеевски, когато е бил 17-годишен. По думите му той книги не е чел, а само комикси. Бареков отрече Пеевски да му е патрон. Според него е обратното - Бареков е бил патрон на Пеевски.

"Този човек израсна пред очите ми, аз съм го учил на журналистика. Той се провали напълно в този занаят. Аз го познавам от твърде дълго време, твърде добре. Не приемам Делян Пеевски да ми е бил патрон някога. Пари с него не сме си разменяли. Той е един много богат човек. Делян Пеевски не съм го виждал може би от 6-7 години", каза Бареков, отбелязвайки, че не е скаран с него.

Разрив в отношенията им настъпил обаче през 2015 г., когато Бареков го предупредил, че ще  бъде санкциониран по "Магнитски". "Най-вероятно в този момент настъпи някакъв голям разрив между него и мен. Лошите вестоносци никой не ги обича, но аз предупредих и Бойко Борисов. Може би успя да се пребори да не влезе за разлика от Пеевски", коментира Бареков. ОЩЕ: "Брутален като натюрел" - кой изпрати Пеевски в ДПС: Разкрива Татяна Дончева (ВИДЕО)

Бойко Борисов и Делян Пеевски в очите на Бареков

"Бойко Борисов и Делян Пеевски са съдружници в живота, в политиката и бизнеса - ортаци. Те имаха заедно собственост в медии в България, както и някои бизнеси, които тепърва ще ги научаваме. Иван Гешев го каза, че двамата са собственици на Нова теливизия", посочи Бареков. 

По думите му това вече не е така, но в момента bTV и Нова телевизия са зависими от Пеевски по линия на рекламните договори. 

Според него Бойко Борисов така се опаковал с Пеевски, че сега ще си потъва заедно с него. ОЩЕ: Борисов: За ГЕРБ добро ДПС няма (ВИДЕО)

Той разказа още, че наскоро се е чул с Бойко Борисов, който, по думите му, бил притеснен. 

Бареков не пропусна да засегне и Христо Иванов, заради сигнала, подписан и от него, с който "Протестна мрежа" искаше реално разследване на бившия тв водещ, Делян Пеевски и Цветан Василев - че от това време имало връзка на Иванов с Пеевски, защото Пеевски отпаднал от разследването. Само че по този сигнал нищо не се случи: Протестна мрежа внася сигнал за престъпна група "Василев, Пеевски и Бареков"

Цялото интервю може да видите ТУК

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес