Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За Борисов вотът на недоверие към кабинета говорел за добра демокрация

15 януари 2016, 13:46 часа
Реклама

Трябва да има вот на недоверие, това е работа на опозицията. Това каза премиерът Бойко Борисов на излизане от парламента.

Той коментира, че е имало много упреци към опозицията, защото не е била достатъчно активна, предаде "Фокус".

"Разбира се, че трябва да има и ние трябва да защитим това, което правим дали е добро, или не”, смята министър-председателят. Борисов заяви, че не вижда нищо смущаващо или лошо във вота на недоверие.

"Лошо е ако няма вот на недоверие. Това би говорило не добре за демокрацията. Приветствам работата и срещите, които се провеждат тук и с радост бих си говорил и аз с тях. Предстоят много важни неща в парламента и всеки глас, всеки който защитава дадена кауза и ако тя е в унисон с неговото разбиране, е добре дошъл да гласува”, заяви Бойко Борисов.

Вотът на недоверие към правителството на Бойко Борисов ще бъде за цялостната политика на кабинета стана ясно днес след среща в парламента между парламентарните групи на "БСП лява България" и ДПС.

За внасяне на вот на недоверие към правителството са необходими 48 депутатски подписа. В сегашната конфигурация в парламента БСП има само 38, като са й нужни още десет. През 2015 година нямаше гласуван нито един вот на недоверие към Министерски съвет, начело с Бойко Борисов. Преди това срещу правителството на Пламен Орешарски за над година управление имаше пет вота, макар и всичките неуспешни. По време на първия мандат на Борисов също бяха гласувани пет вота на недоверие към правителството, като и те бяха неуспешни.

Петя Бързилска
Петя Бързилска Отговорен редактор
Новините днес