Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Време разделно в ДПС: Как ще се развият отношенията Доган-Пеевски

11 юли 2024, 07:20 часа • 399 прочитания

Какво ще се случи с ДПС остава във фокуса на политическия живот и днес, обобщава БНТ. След като Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски и на още петима от движението - Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова, Радослав Ревански.

Още: "Никой не може да спре Новото начало в ДПС": Пеевски няма да подава оставка

Оставки в ДПС

В мотивите си почетния председател на Движението за права и свободи посочва няколко основни причини:

  • системно неспазване на Устава на ДПС;
  • грубо погазване на решенията на последната Национална конференция на ДПС
  • брутално отношение към членовете на централните ръководни органи, към депутатите на ДПС, към областните и общинските структури на партията.

Говори и за опит за вътрешно партиен преврат. За да бъде преодоляна заплахата се изискват радикални политически мерки - се казва в позицията на Ахмед Доган.

Пеевски не се предава

Късно снощи беше разпространен и отговорът на Делян Пеевски. 

"Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си! Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало!" - това е написа председателят на ДПС в социалните мрежи.

"За съжаление, точно това се превръща в жив пример, на който Европа и демократичният свят ще погледнат най-меко казано с недоумение. Оценките, които са дадени са несъстоятелни , а настояването за оставки - лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС, за който толкова много се говори тези дни", пише още в изявлението си Делян Пеевски.

"Не съм предател! Държа на думата си! От тук нататък, пътят е ясен. Продължаваме с екипа ми с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората".

Още: Развръзка: Доган поиска оставките на Пеевски и близкото му обкръжение, видя опит за преврат

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес