Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Томислав Дончев: Очевидно демокрацията има някакви дефекти в България, готови сме да разговаряме с протестиращите

30 юли 2020, 19:05 часа • 9512 прочитания

"Странно нещо е животът, преди над 20 години аз също протестирах, сега съм от другата страна на протеста. Много се надявам някои от тези хубави момичета и момчета по площадите днес да бъдат утре кандидати за депутати“. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването "Още от деня" по БНТ.

“Очевидно демокрацията има някакви дефекти в България и очевидно нещо трябва да се подобри. Демокрацията предполага разговор, стига да има адекватен формат, готови сме да разговаряме с протестиращите. Четирите оставки на министри са знак, че няма политически обвързаности, които се приписват на кабинета", допълни той.

Според Томислав Дончев оставката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от поста на министър-председател е трудно приемлив вариант. "Исканията на протестиращите са разнопосочни, а позицията на правителството е, че няма нужда от оставки. Това би бил опит за мимикрия и не е честно", категоричен бе вицепремиерът. "Не мисля, че повечето българи искат предсрочни избори. Властта е много тежка раница и трябва да имаш здрави рамене. Към края на 2018 г. много пъти сме говорили по телефона с премиера. Публично в никакъв случай не може да се води разговор за политически лица по такъв начин. Нямам спомен обаче разговорите ни с министър председателя да са се водили точно по този начин", добави Дончев по повод разпространените нови телефонни разговори с предполагаемото участие на премиера Бойко Борисов.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес