Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тодор Тодоров: Йовчев се държи като мащеха на МВР

13 ноември 2013, 10:30 часа • 28759 прочитания

Ако полицаите снощи са превишили правата си, е разбираемо и оправдано, смята криминалният психолог Тодор Тодоров. Без да ги оневинява, той признава, че ги разбира, тъй като „от няколко месеца тези хора минаха на почти денонощен режим на работа".

Основната управленска грешка по отношение на вътрешното министерство е, че МВР бе превърнато в охранителна фирма на парламента. Допускайки серия от рестрикции, г-н Йовчев се държи като мащеха на ведомството, посочи Тодоров в ефира на БНТ.

По отношение на нарастващата агресия и ксенофобските настроения психологът коментира: "Не зная България някога да е била известна с ксенофобска нагласа и затова сега оставам с впечатлението, че вълната от ксенофобия се преекспонира.

Невъзможността да се диференцират емигранти от бежанци е сериозен проблем. МВнР не е обявило броя на едните и другите. Не е ясно колко от тези хора наистина търсят спасение от сериозните проблеми в страните, от които идват, и колко са транзитно преминаващи, които може да се окажат криминогенен фактор".

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес