Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Татяна Дончева: Последните убийства показват акумулирана злоба

15 януари 2015, 09:00 часа • 17514 прочитания

Когато бяха мутренските времена, се стреляха мутри-мутри или определени хора. В случая нито убийството на семейството, нито убийството в Пазарджик отговарят на това условие. Това коментира лидерът на ПП "Движение 21" Татяна Дончева. Според нея тези престъпления по-скоро приличат на убийства заради невърнати задължения и показват акумулирана злоба. Беше направено уточнение, че тя може и да е подплатена финансово.

Същевременно убийството на MMA бореца Лудия беше определено като "друга бира", тъй като той е можел да си връща задълженията. В тази връзка Дончева коментира, че който иска да си купи хляб и мляко в края на месеца, не взима големи суми. Това е така, тъй като заложните къщи слагат непосилни лихви.

Когато не можеш да получиш справедливост по законен път, ти я търсиш по незаконен, категоричен беше в ефира на bTV бившият "червен" депутат. Тя добави, че правосъдието не работи.

Съдебната реформа трябва да се случи. Тя ще е много трудо и времеемка. "Има работа за целия китайски народ, има заслуги за всички", коментира лидерът на "Движение 21". Тя добави, че голяма част от политическото мислене е с нагласата, че ако точно то не направи дадена реформа, то тогава тя трябва да се спре.

Защо БСП и АБВ са против, може би им харесват ВСС, може би им харесват главите на съдебната, попита Дончева. Тя продължи и се зачуди защо министърът на правосъдието така леко е засегнал прокуратурата. Беше обяснено, че това вероятно се е случило, тъй като някой му е казал да не се занимава с нея.

В тази връзка Дончева беше категорична, че промяната в конституцията не е по желание, а трябва да се случи. Независимо от това какво казва ДПС. Партията на Местан може да бъде изолирана лесно, коментира бившият депутат.

„Българските служби са знаели къде е Петко Сертов, но той не е престъпник, за да го връщат. Службите обаче през годините бяха разбити, за да бъдат вкарани в услуга на политиците. Аз ви казах още преди време, че случаят със Сертов е битов. Защо го пуснаха за издирване в Интерпол да отговарят служителите на високи постове в МВР”, завърши Дончева.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес