Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхил Ангелов е уверен, че от БСП са откраднати повече от 130 000 лева

08 април 2016, 08:40 часа • 2750 прочитания

Няма защо да подават сигнал до полицията, това според мен не е еднократен удар. Става въпрос за дългогодишна безстопанственост – това са пари, които са събирани от повече от едно Народно събрание. Това заяви бившият депутат от БСП Страхил Ангелов в коментар за изчезналите 130 000 лева от касата на парламентарната група на БСП.

По времето на 42-рото Народно събрание аз бях единственият член на парламентарната група на БСП, който си даваше всички безотчетни пари за касата и съжалявам за това, каза още Ангелов. Според него касиерката е харчила парите по разпореждане на председателя на ПГ на БСП – преди Сергей Станишев, сега Михаил Миков. Ангелов уточни, че всеки депутат получава безотчетно около 1200 лева месечно, като 800 остават за депутата – „за да се появи в приличен вид”. По-добре щеше да е да бях дал тези пари за стипендии на кадърни студенти, добави Ангелов.

Такива хора после искат да управляват държавата – дали така постъпват с фирмените си каси, продължи Ангелов пред Нова телевизия. Явно дотам се простира авторитетът на Миков, щом се стига дотук, ядно каза бившият депутат. Като си тръгнат героите от сцената, идват клоуните. Заради ей такива неща напуснах БСП, добави Ангелов.

За финал Страхил Ангелов каза, че би подкрепил Красимир Янков в надпреварата за председателския пост на БСП.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес