Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стефан Янев призова да се фокусираме върху втория мандат (ВИДЕО)

14 декември 2022, 13:13 часа
Реклама

Да се фокусираме върху втория мандат. Това каза лидерът на "Български възход" Стефан Янев пред журналисти след неуспеха на проектокабинета "Габровски". 

ОЩЕ: Провал на кабинета "Габровски" в Народното събрание

Той отговори на въпрос дали е готов да поеме отговорност за излизане от политическата криза. "При условие, че първият мандат не е успешен, трябва да се фокусираме върху втория мандат. Нека не търсим внушения, че някой е готов за нещо. Въпросът е диалогът, колкото и трудно да се е получил в рамките на 48-ото Народно събрание, да продължи", заяви още лидерът на "Български възход". 

Той заяви, че в рамките на първия мандат не са искали министерски постове. "Постовете са последния етап на подготовката на потенциална конструкция", смята Янев. 

Според него е важно да се знае кой каква политическа отговорност носи. "В този смисъл разговорите, които предстоят за втория и третия мандат, трябва да бъдат в този тип търсене на политическо решение, свързано с или коалиционно споразумение, или с друга конструкция, която ясно ще дава представа кой носи политическа отговорност и кой дава подкрепата за такъв", каза Янев. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес