Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слави Василев: Моделът ГЕРБ и Борисов навлизат във втората си младост

04 август 2023, 18:41 часа • 3631 прочитания

"Моделът ГЕРБ и Бойко Борисов съществува, той навлиза във втора младост".

Това заяви анализаторът Слави Василев пред БНР и подчерта, че политическата картинка в България много се е объркала.

"Вече ако трябва човек да си създаде мнение, дали критиките на министър-председателя Денков са основателни или не и дали служебното правителство е свършило добра работа или не - много е трудно човек да се ориентира", каза Василев по повод критиките на редовното правителство към предшествениците им от служебния кабинет.

Още: Гасим пожари, разпалени от служебното правителство: Денков с критика към предишното управление

"Министър-председателят Денков е премиер на коалиция, която включва Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков. Понеже тази конструкция е изключително трудна да бъде продадена на българския избирател, те намират за нормално да атакуват президента", изказа мнението си политическият анализатор. Според него кабинетът на Гълъб Донев е свършил много работа.

"Реално в момента управляват Борисов и Пеевски, които ползват Кирил Петков и обстоятелството, че неговото политическо бъдеще и това на ПП изглеждат изключително бегло. Този брак по сметка е реалният гръбнак на тази политическа конструкция, която не се оповава на никакви политики, принципи или морал. Това е чист, елементарен политически интерес. Това е политическата формула, която ще управлява България абсолютно безпринципно в следващите месеци или години и от това няма да дойде нищо добро. Контрапункт е президентът и служебните правителства. Хората им поставят много по-висока оценка и доверие, отколкото на този политически тюрлюгювеч, който сега трябва да наблюдаваме", завърши анализаторът.

Още: Слави Василев отказа да прогледне за спада в рейтинга на президента

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес