Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефовете на КТБ искат прокуратурата да се сезира заради думи на Борисов

16 декември 2014, 16:28 часа • 16976 прочитания

Три остри въпроса към главния прокурор Сотир Цацаров отправиха тримата директори на Корпоративна търговска банка (КТБ) Орлин Русев, Илиан Зафиров и Георги Христов. Те касаят изказването на Бойко Борисов по адрес на фалита на банката, направено в Берлин преди едно денонощие. Въпросите са следните:

 - Кога Главна прокуратура ще се самосезира на база на информацията, публично изнесена от Министър-председателя, и ще образува следствено дело за действията на престъпната група "Орешарски-Чобанов-Искров" и последствията от тези им действия?

- Не счита ли Главният прокурор изказването на Министър-председателя за достатъчно основание за прекратяване на следственото дело срещу ръководството на КТБ АД, при условие че това дело се базира единствено на устни показания на две лица, които в момента разграбват чуждо имущество и в допълнение клеветят безнаказано с публичните си изказвания хората, които ограбват?

- Възможно ли е Министър-председателят да разполага с информация, която да посочва не само извършителите на тази атака срещу националната сигурност, но и поръчителите на тези деяния?

Директорите на КТБ напомнят, че гуверньорът на БНБ Иван Искров не е изпълнил обещанието си да отвори КТБ на 21 юли и "не спря с инсинуациите за изчезнали чували с пари и изпарили се 4 млрд. лева, както и кредитни досиета".

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес