Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев: Партиите на войната нека спечелят изборите и да поемат отговорност за оръжието за Украйна

14 февруари 2023, 12:26 часа
Реклама

Нека партиите на войната да спечелят изборите, нека съставят правителство и да поемат отговорността за даване на оръжие на Украйна.

Това обяви президентът Румен Радев от село Устина, област Пловдив, където е по случай Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан. В свой остър коментар той обяви, че хора, които не разбират абсолютно нищо от военно дело правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да контролират.

"Виждаме, че войната зацикли във фаза на взаимно общо изтощение. Още в първите часове България заяви ясна позиция и категорично осъди агресията на Кремъл срещу суверенни държави, но продължавам да смятам, че този конфликт не може да се разреши с военни средства", каза президентът.

По думите му служебното правителство е изпълнило изцяло решението на Народното събрание за предоставяне на оръжия на Украйна и там е записано, че то ще е съобразно капацитета на българската армия.

ОЩЕ: Украйна ни поиска бронетанкова техника и ракетни комплекси, обяви военният министър

"Да не забравяме, че 48-ото събрание е парламентът, който се саморазпусна от страх да формира правителство и да поеме отговорност за управлението на страната в труден момент. То саботира съдебната реформа, саботира влизането ни в Еврозоната и Шенген, прие съдбоносни решения без никаква оценка на риска и не прие предложената от служебното правителство програма за модернизация на българската армия", подчерта Радев.

ОЩЕ: Радев с нов рекордно слаб рейтинг (СНИМКИ)

 

 

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес