Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Р. Овч. забрави кой управляваше последната година, та намеси ГЕРБ в Южен поток, заяви Борисов

11 август 2014, 10:30 часа • 20629 прочитания

Сутрешното твърдение на бившия икономически и енергиен министър Румен Овчаров, че Бойко Борисов е вкарал Делян Пеевски и Цветан Василев в "Южен поток" бързо доведе до ответен удар от страна на лидера на ГЕРБ. За целта той използва любимото си от доста време насам място за изявления - Facebook. Ето какво каза Борисов:

"Като гледах сутринта Р.Овч. какви ги говореше, и аз започнах да се чудя през последната година ГЕРБ ли управляваше или тройната коалиция с мандатоносител БСП? Политическа нагласт е да обвиняват ГЕРБ за “Южен поток” и “Уестингхаус”, като се има предвид, че всички конкурси и подписвания на договори бяха проведени не от кого да е, а от кандидата за лидер на БСП – Драгомир Стойнев (пощальонът). И да не забравяме, че същият пощальон предаде националния суверенитет като лично занесе пълномощно и го предаде на рецепцията на еврокомисаря Йотингер, през секретарката, за да може ЕК да предоговори от името на България проeкта "Южен поток".

Припомняме, че десет дни преди последната Коледа беше оповестен конкурс за изпълнител на отсечката на "Южен поток" в България. Конкурсът беше спечелен от "Стройтрансгаз" на Генадий Тимченко, която беше сменена с "Центргаз" заради санкциите на САЩ срещу самия Тимченко и консорциумът "Газпроект Юг". В "Газпроект Юг" влизат пет български компании - "Главболгарстрой", "ПСТ Холдинг", "Техноекспортстрой", "Понсстройинженеринг" и "Промишлено строителство холдинг". Според статистика на Института за правни изследвания по времето на ГЕРБ консорциуми с участието на "Водстрой 98" печелят обществени поръчки за над 50 обекта на обща стойност 660 млн. лева. Точно "Водстрой" е архитект на обединението "Газпроект Юг", твърди Института за правни изследвания.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес