Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Продължаваме промяната" отказа да заеме страна в спора между свой депутат и БСП

11 март 2022, 14:44 часа • 4374 прочитания

Няма никакво напрежение, вчера бяхме на Министерски съвет, така че всичко е нормално, г-н Дунчев си има лично мнение и има право да го изразява. Това коментира вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в отговор на журналистически въпрос в кулоарите на парламента дали има напрежение в коалицията между "Продължаваме промяната" и БСП относно твърдения на депутата Александър Дунчев за спорни назначения в горски стопанства. 

Тази сутрин Дунчев и Георги Свиленски от БСП размениха реплики от парламентарната трибуна. Дунчев поиска съдействие от председателя на парламента Никола Минчев министърът на земеделието да предостави тези назначения в горите, а Свиленски коментира, че два дни сме свидетели на спекулации и внушения.

"Ръководството на "Продължаваме промяната" не заема страна", заяви Асен Василев.

"Най-ценното нещо на този парламент е, че специално в нашата група всеки може да си формира мнението и да си го изказва, без по никакъв начин да бъде ограничаван, коментира той. Ако се окаже, че има нередности, има редица органи, които могат да бъдат задействани тези нередности да бъдат отстранени", обясни вицепремиерът. 

"Никой не е поставял никакви условия," каза Василев, попитан дали лидерът на БСП Корнелия Нинова е поставила условия, че напуска коалицията при подкрепа на Дунчев. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес