Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Премиерът: Трябва да сме единни, защото мигрантският процес може да потопи Балканите

22 декември 2018, 14:01 часа • 4594 прочитания

"Четирите ни държави, като население и Брутен вътрешен продукт, имаме огромен потенциал. Трябва да сме много единни - за мигрантския въпрос, ако щете и за временното убежище. Защото, ако нещо може да потопи Балканите, това е този процес.", заяви на пресконференция премиерът на България Бойко Борисов, след четиристранната среща на високо равнище в Белград, съобщава БГНЕС.

Борисов започна изказването си с това, че "няма по-добро място от Европейския съюз и подобни срещи винаги са в унисон с основната европейска политика за присъединяване, развитие, просперитет и увеличаване на Брутния вътрешен продукт и доходите на населението". Българския премиер се срещна с президента на Сърбия Вучич, който бе и домакин на събитието, и с премиерите на Румъния и Гърция - Дънчила и Ципрас.

"Необходимо е да се помага много на Гърция и да се държим единни, здраво и заедно. За съжаление напредъкът на австрийското председателство не бе такъв, какъвто ни се искаше за темата за Западните Балкани.", коментира Борисов. И допълни, че не забравя да благодари на колегите си от Гърция, когато на България и Румъния бе дадена перспективата за влизане в Европейския съюз. "Истински се надявам след няколко години и президентът Вучич да благодари и на България за присъединяването на Сърбия. Европа и светът имат нужда от положителни примери за мир, разбирателство, с дипломация и толерантен тон, за да се решават въпросите. Перспективите ни са големи.", категоричен бе в изказването си пред медии Бойко Борисов.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес