Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правителството блокира мой клип за Пеевски: Прочулият се покрай Алексей Петров влогър Станислав Цанов

04 септември 2024, 11:30 часа • 2645 прочитания

Влогърът Станислав Цанов, влязъл във фокуса на общественото внимание със създаването на Временна парламентарна комисия заради машинното гласуване и евентуалната роля в него на убития Алексей Петров, обяви в личния си профил във Фейсбук, че е изправен пред опасността да затвори канала си в YouTube. Причината по думите на Цанов - многократни доклади срещу негови видеоклипове, като последният засега случай е блокиране на клипа "Аз, Господарят Ви - историята на Делян Пеевски".

Още: Нагласено гласуване с машини и връзка с Алексей Петров? Парламентът се заема (СНИМКИ)

Цанов твърди, че "българското правителство" успяло да блокира клипа и публикува скрийншот, където може да се прочете "government request". Това обаче не значи само и единствено поради искане на дадено правителство - в обясненията на YouTube за стандартите на платформата ясно е посочено, че government request обхваща всички държавно-публични нива – включително съдебни разпореждания, писмени искания от национални и местни органи и длъжностни лица от правоохранителните служби. "Понякога потребители ни препращат искания за премахване, например съдебни разпореждания, според които дадено съдържание е незаконно", пише в уточнението. С други думи, искането за блокиране на дадено съдържание може да се основава на спечелено пред даден съд дело или дори заради искане от адвокат/и поради специфика на все още предстоящ и незавършил като гледане случай пред съда.

Освен това, Цанов посочва и друг свой клип "Мистериите на тъмната мрежа", като изразява неразбиране защо е премахнат (преди 1 месец, на 2 август) - от приложения скрийншот се вижда, че причината е нарушаване на политиката за децата на YouTube.

Цанов натрупа популярност като водещ в партийната телевизия на "Атака" на Волен Сидеров - "Алфа ТВ", преди да се ориентира към самостоятелен проект: "Толкова е гнусно": Цанов разказа за следенето на критиците на властта (ВИДЕО)

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес