Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ казват днес дали ще предложат състав на кабинет с втория мандат

27 април 2023, 08:04 часа • 1265 прочитания

Предложението на ГЕРБ да предложим персонален състав на Министерски съвет е странно, но ние няма какво да крием. Днес ще вземем решение да представим такъв кабинет до неделя. Това заяви депутатът от коалицията ПП-ДБ Йордан Иванов пред bTV. 

Още: ГЕРБ поиска гаранции от ПП-ДБ, за да се откаже от първия мандат (ВИДЕО)

Хората в кабинета са важни, но още в началото коалицията казали, че ако трябва да се говори за персонален състав на Министерски съвет, но без програма за управление - щяло да е без тях. Това, което е удачно в момента е да има управленска програма. 

"Не очаквайте от мен да номинирам акад. Николай Денков за министър или за министър-председател", категоричен бе Иванов. 

Според него е възможно общо мнозинство в парламента, но коалицията няма да подкрепи първия мандат, а е готова да направи кабинет с втория мандат за съставяне на правителство без участието на ГЕРБ. 

Той уточни, че няма да назове имена на министри в евентуален кабинет на ПП-ДБ. Намираме се в трудни преговори и коментарите на ГЕРБ са излишни и вредни. Няма воля за радикална реформа и това го показва вотът на българските граждани от предсрочните парламентарни избори, обясни Йорданов. 

Той смята, че ГЕРБ не са активни за реализирането на първия мандат. 

Йордан Иванов уточни още, че коалицията ПП-ДБ ще предложи експерт начело на Комисията по правни въпроси, който да брани политиката на коалицията. Той отново отказа да назове имена както за председател на правна комисия, така и за евентуален премиер и министри за реализацията на втория мандат. 

Още: ГЕРБ искат кабинет от ПП-ДБ до неделя, коалицията пише програма за 18 месеца

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес