Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Питайте разбирачът Борисов защо премахна гражданската защита": ИТН обвиниха ГЕРБ за взрива в Елин Пелин

26 юли 2024, 12:17 часа • 1516 прочитания

По време на едноличното управление на ГЕРБ бе премахната гражданската защита. Намерете Бойко Борисов, който се прави на разбирач по всичко, и го питайте защо я махна.

Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на групата на ИТН Тошко Йорданов по повод взривовете в склад за пиротехника в Елин Пелин.

"Трябва да видим каква е причината за взрива, тъй като още нямаме информация. Проблемът е, че ние нямаме звено, което да реагира - доколкото разбрах, частни лица са си платили на частни пожарникари и водоноски. Ние говорим отдавна за липсващата гражданска защита - да ви припомня, че ГЕРБ я махнаха. Ние нямаме държавна организация, която да реагира при бедствия и аварии, да не дава господ земетресения и още наводнения да има, защото няма кой да реагира - сега нямаме структури", обясни Йорданов.

Още: Загиналият в пожара край Елин Пелин е университетски преподавател (СНИМКА)

"За да няма такава организация са виновни ГЕРБ и Бойко Борисов", според думите на Йорданов и нападна остро бившия премиер: "Намерете го разбирача по всичко, който иска да почива и парламентът, защото се е преуморил и говори глупости как Господ почивал на седмия ден - той за Господ ли се взе, че иска на седмия ден, в случая на втория месец от парламента, да почива!?"

По повод очакваното решение на Конституционния съд Йорданов коментира: "ГЕРБ ще получат всичко, което искат - премахване на съдебната реформа и контрол над служебните кабинети, а ПП-ДБ ще получат нищо", каза Йорданов по повод на очакваното решение на КС за отмяна на по-голямата част от разпоредбите в основния закон.

Още: "Не можем да се разберем за ваканцията": ИТН и БСП искат парламентът да работи през август (ВИДЕО)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес