Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеперуди литнаха в парламента

06 март 2014, 11:26 часа • 43556 прочитания

Пеперуди литнаха в парламента. Това стана след като неизвестен, за сега, човек с маска на лицето отвори в парламента няколко кутии, от които излязоха пеперудите.

В момента пеперудите летят в кулоарите на Народното събрание.

Проявата предизвика силен интерес сред депутати и журналисти. Човекът с маската си тръгна от парламента.

Засега няма информация каква е целта на мероприятието, допълва още агенция Фокус.

"Нямам представа кой е този човек с маската, само го видях като се разхождаше. Като влизах, носех куфар, понеже днес пътувам. Като цяло не виждам символика в това", коментира червеният депутат Петър Курумбашев. Той отрече да има връзка със случая.

От своя страна депутатът от КБ Антон Кутев заяви: "Като знам какви хора се разхождат из парламента, тия животинки са ни последният проблем."


"Чувствам се несвойствено тук, всякакви неща се случват , какво да ви кажа, каза той повдигайки рамене с развеселено изражение. Идея нямам откъде се взеха те. Не знам какви животни можем да очакваме оттук нататък. И като се има пред вид населението на парламента, хората, които се разхождат тук, имаме доста по-екзотични неща от пеперудите", бе лаконичен Кутев.

Припомняме, че на 26 февруари, т.г. табелки с надпис: „Референдум с евроизборите” бяха поставени на кутиите на народните представители от доброволци.

Тогава Елеонора Стратиева обясни: „Никого не представлявам, а съм доброволка, която иска да накара хората в Народното събрание да чуят гласа на народа, да не се харчат излишни пари за референдум. Крайно време е гласът на народа да бъде чут.

Не сме от нито една партия, просто искаме да докажем на всички в Народното събрание, че гласът на народа трябва да бъде чут, за да може да се спестят пари на народа”.

Тя заяви, че никой не я е поканил в парламента, а е помолила да бъде гост.

Вижте още снимки от събитието

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес