Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още хора ще напускат групата на ДПС, изключени сме на бял лист: Говори Тимур Халилов

12 юли 2024, 08:22 часа • 2679 прочитания

Текат динамични процеси в ДПС. Тепърва предстои да видим следващите стъпки. Да, очаквам още хора да напуснат парламентарната група на ДПС, заради начина, по които се изключва от групата. Научихме го в пленарна зала. Това каза Тимур Халилов, един от изключените от групата на ДПС, в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Изключиха хората на Доган: ДПС стана четвърта сила в парламента (СНИМКИ)

Той предполага, че колегите му са се подписали под празни листове и не са знаели за тяхното изключване. „Има ли заседание на групата? Има ли причини за нашето изключване? Има ли дебат? Затова допускам, че сме изключени без да се е знаело какво подписват“, каза той.

Попитан говорили ли са с колегите си, след като са разбрали, че са изключени, той отговори, че не са. „Бяхме шокирани“, каза Халилов.

ОЩЕ: "Всички сме заплашвани": Чакъров смята, че депутатите, подкрепящи Доган, са изключени нелегитимно (ВИДЕО)

„И за Пеевски разбрахме, че ще става председател на парламентарната група в залата на парламента. Не е имало заседание, ние не сме гласували за това“, обясни изключеният депутат.

Халилов обясни, че на този етап няма инициатива за свикване на Централния съвет на партията. „Не предстои и среща в „Росенец“ в края на седмицата, както се твърди“, каза той.

Той потвърди, че има депутат, върху когото е оказван натиск, за да даде подписа си. "Не може да се позволи да се работи така. Ако това е новото начало, твърдо решени сме то да приключи", категоричен е депутатът.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес